NOTA DE PREMSA

EUPV denuncia que els anuncis del PP sobre les previsions dels pressupostos de la Generalitat per a la comarca són pura propaganda

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, traslladarà a les Corts la preocupació de l’organització comarcal de la formació d’esquerres per la manca de diners públics destinats a cobrir les necessitats socials (ensenyament, sanitat, dependència, etc.). Aquesta deficiència és, a més, especialment greu a les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla

Esquerra Unida valora negativament els pressupostos que el PP ha presentat per a la seua aprovació. “Són incomprensiblement insuficients; en un moment de crisi econòmica caldria apostar per uns pressupostos expansius. En canvi, els pressupostos creixen per davall de la inflació; és a dir, disminueixen en termes reals”, ha apuntat el diputat d’esquerres. Segons Torró, açò és degut, bàsicament, a dues raons: l’enorme endeutament de la Generalitat i la irresponsable baixada d’impostos que sols beneficia als més rics a costa de les arques públiques. “Mentrestant, els expedients de regulació augmenten dia a dia i els serveis socials públics bàsics es deterioren, tot beneficiant el sector privat. Es perd ocupació i la poqueta que es crea segueix deteriorant-se en termes salarials i de precarietat”.

Els anuncis del PP són, per al diputat alcoià, “pura propaganda”. Torró assenyala que moltes de les inversions promeses s’inclouen a partides genèriques amb les que s’han d’atendre despeses que superen en diverses vegades els compromisos adquirits. Això explica perquè tots els anys els responsables del PP anuncien inversions que es reiteren una i altra vegada i que no semblen materialitzar-se mai. “Un bon exemple”, indica Torró, “és la consignació per a l’urbanització del C/ Camí a Alcoi que ha estat inclosa durant molts pressupostos i que mai no s’ha executat. Enguany, a més, ha estat eliminada, la qual cosa ens obliga a tractar que es torne a incloure i, per suposat, a exigir-ne explicacions”.

Pel que fa a la comarca, Esquerra Unida denuncia especialment l’incompliment reiterat pel que fa a les infraestructures sanitàries. L’exemple de Cocentaina, on els diners per a abordar la reforma del Centre de Salut apareixen any rere any amb dotacions pressupostàries insuficients que, a més, no s’executen, és especialment significatiu. Per a la formació d’esquerres, això és un clar indici que el fet que enguany es torne a incloure no garanteix en absolut l’inici de les obres.

Esquerra Unida denuncia també la manca de concreció pressupostària respecte a les noves infraestructures educatives públiques necessàries per atendre adequadament la demanda existent. Els barracons augmenten tots els anys degut a la insuficient dotació econòmica (Derramador, Cervantes i Barrachina, a Ibi, Batoi, a Alcoi, etc.) i hi ha pendent un gran nombre d’intervencions entre ampliacions, adequacions i noves construccions, tant en primària com en secundària. Mentrestant EUPV lamenta que els pressupostos de 2009 augmenten injustificadament els concerts amb la privada (amb casos tan flagrants com els més de 22 milions d’euros destinats al batxillerat), s’incompleixen els compromisos en matèria de noves places d’educació infantil contemplades al recentment signat PAVACE i no garanteixen la gratuïtat dels llibres de text. “Amb aquesta educació”, ha assenyalat Torró, parafrasejant el lema de la manifestació del dissabte a València, “són perfectament explicables i necessàries les mobilitzacions que EUPV també recolza incondicionalment”.

Per a Torró, la insuficiència de les dotacions socials s’explica per seguir potenciant les privatitzacions dels serveis i la opacitat en les actuacions a realitzar, obrint la porta a l’arbitrarietat en el repartiment de les inversions. “Tot açò adobat d’un victimisme respecte al govern central, al que se li fa responsable de tots els mals, que ratlla amb la immoralitat en qüestions tan justificades i necessàries com les dotacions per al desenvolupament de la Llei de Dependència. Ni hi ha suficients diners consignats per a atendre les demandes ni és de rebut el manteniment del silenci administratiu en aquesta qüestió que introdueix la Llei d’Acompanyament”, indica el diputat.

Per acabar, el representant d’EU a les Corts Valencianes s’ha compromès a defendre i fer el seguiment de totes les demandes que li han comunicat els responsables locals de la formació d’esquerres a la comarca. Torró s’ha compromès a seguir reivindicant al parlament valencià inversions com el segon hospital comarcal a la Foia de Castalla, l’acceleració de les intervencions pendents en infraestructures educatives, les inversions en el tren Alcoi-Xàtiva, el Centre de Malalts Mentals, les transferències per a finançar les obres del Bulevard i el Calderón a Alcoi, la construcció d’uns nous jutjats comarcals, i moltes altres en matèries com l’habitatge i els serveis socials.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)