NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita la compareixença del conseller d’Economia perquè informe sobre els comiats massius a l’empresa Pilkington de Sagunt

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que el Consell “ha d’intervenir per evitar que el 43% de la plantilla d’aquesta empresa saguntina siga acomiadada, és a dir que dels 440 treballadors, 190 es queden sense feina”

Segons explica Torró, aquesta empresa és una multinacional dedicada a la fabricació de vidres per a cotxes, i està ubicada a Sagunt des de 1987, “en aquell moment va incorporar treballadors procedents de la reconversió industrial que afectà especialment a Sagunt i va rebre en el moment de la seua creació ajudes de l’Estat, a mes d’1’2 milions d’euros dels Fons de Promoció d’Ocupació”.

Torró afegeix: “el Consell no pot quedar-se al marge d’aquesta situació. Gerardo Camps ha de donar explicacions al respecte i fer un pronunciament que vaja en el sentit d’impedir aquests comiats massius que deixarien a moltes famílies en l’atur”.

Els expedients de regulació d’ocupació (ERO) depenen de la conselleria “i per tant aquesta s’ha de pronunciar en última instància. Cal recordar que el País Valencià ocupa els primer llocs en aprovació d’ERO i el Consell ha d’evitar que se seguisca engreixant aquesta xifra”.

Esquerra Unida ja presentà una bateria de preguntes sobre els ERO al País Valencià, a les què el conseller d’Economia, Gerardo Camps, “no va respondre ni els criteris generals pels quals la conselleria havia aprovat els ERO no pactats ni tampoc si aquests criteris havien variat en els darrers tres anys o s’havien aplicat criteris específics en la resolució dels no pactats per sectors o territoris”. Torró insta a la conselleria a que clarifique aquests aspectes. “Molts dels expedients que s’han aprovat amb acord tenien un informe negatiu previ dels sindicats, i aquest aspecte sembla que el Consell no estiga interessat en fer-lo públic”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell