NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana al Consell que es pronuncie en contra dels aeroports a Llíria i la Vall d’Albaida

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat que aquestes dos instal·lacions “s’allunyen de qualsevol model de sostenibilitat. Exigim al Consell que es pronuncie ja en contra d’aquestos dos aeroports per a jets i avionetes i que la Conselleria d’Infraestructures no els contemple en el nou decret que regularà el funcionament de les instal·lacions aèries al País Valencià”

Torró ha recordat que EUPV ja presentà fa aproximadament un any en les Corts Valencianes, una proposició no de llei, en la què reclamaven una posició contrària del govern a les intencions d’ubicar un aeroport a la Ribera, “aquestes propostes van en el sentit contrari de les necessàries mesures que cal prendre per a fer front al canvi climàtic. Una part del trànsit aeri actual ha de ser substituït, progressivament però amb urgència, pel ferrocarril, que és sens dubte el transport més eficient”.

Esquerra Unida entén que dos projectes més per a completar el trànsit aeri de Manises “no són necessaris i el Consell ha de pronunciar-se en contra. S’ha d’adoptar un nou paradigma de sostenibilitat on no caben projectes innecessaris i ineficients de mobilitat”.

Segons Torró, el Consell ha de prendre les mesures necessàries “per a frenar el creixement del trànsit aeri, adoptant com a meta aconseguir l'estabilització d'aquest trànsit aeri en els nivells de 1990, data de referència per a les emissions de CO2 establida a Kyoto”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell