NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix la compareixença de la consellera d’Agricultura per a que done explicacions sobre els experiments de l’IVIA amb transgènics

La formació d’esquerres denuncia que l’Ajuntament de València ha impedit que se celebre els actes de la Setmana dels Transgènics

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera “molt greu que l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), el qual depèn de la conselleria d’Agricultura, estiga desenvolupant experiments amb transgènics. La consellera haurà d’explicar aquest assumpte, si l’institut està complint la seua pròpia llei de creació, i si existeixen també empreses privades en el territori valencià que experimenten amb transgènics”.

Esquerra Unida denuncià ahir que al Registre del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, consta la notificació de l’IVIA d’un total de 12 experimentacions amb transgènics, sent els cítrics el seu objecte principal. “Ens preocupa enormement el perill que açò puga suposar econòmicament per al principal sector tradicional valencià, el de la taronja”.

Torró recorda a més que no és la primera vegada que la qüestió dels transgènics arriba a les Corts Valencianes. “Fa mesos que EUPV presentà una proposició que demanava la prohibició dels conreus transgènics al País Valencià, a la qual el govern del PP no va fer ni cas. Les grans multinacionals de la biotecnologia volen convertir-se en els propietaris de la flora i fauna i privatitzar un patrimoni natural què és de tots. És hora de que el govern valencià es posicione en contra, declare el País Valencià com Territori Lliure de Transgènics i per descomptat investigue aquestos experiments amb transgènics de l’IVIA i si existeixen empreses privades al territori valencià que també ho fan”.

El diputat autonòmic d’EUPV afegeix: “exigim una total transparència en les investigacions de l’IVIA i per descomptat, que s’obriga una debat social sobre aquest tema”, reitera Torró.

Denegació Actes Ajuntament de Valencià
Esquerra Unida a més ha denunciat que l’Ajuntament de València ha denegat el permís a 15 organitzacions valencianes per a celebrar els actes programats per a hui amb motiu de la Setmana de la Lluita Antitransgènica i per la Sobirania Alimentària. La denegació a més es va produir sols dos dies abans de la celebració i davant aquesta negativa, l'organització va haver de sol·licitar un altre lloc per a la realització de la jornada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson