Lluís Torró (EU): “El Consell segueix promovent un model d’urbanisme voraç i fracassat”

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida qualifica el nou PGOU de Dènia i el PAI de Penàguila d’apostes “obsoletes que segueixen projectant milers d’habitatges sense seny”

El diputat autonòmic d’EUPV considera que el Consell “no pot seguir donant ales” a aquest tipus de PAIs i Plans Generals d’Ordenació Urbana, els quals necessiten del seu vist i plau per a posar-se en marxa. Exigim una aturada en sec en aquest tipus de planificacions urbanístiques, una moratòria imposada pel Consell d’aquest model de construcció massiu que sembla que els ajuntaments segueixen tenint com a referent, no importa del color polític que siguen: PP o PSOE”

Torró afirma que el nou PGOU de Dènia, el qual contempla la construcció de 15.000 habitatges més, i la desqualificació de 2’8 milions de metres quadrats “suposarà multiplicar per quatre la població de la ciutat. Açò és absolutament insostenible, mediambiental, econòmica i socialment. No existeix cap raó que justifique aquest creixement tan desmesurat a colp de taulell i amb una crisi, espentada fonamentalment per la construcció, com la que estem vivint ara”.

El diputat autonòmic de la formació d’esquerres sol·licita al govern valencià que s’opose a aquests projectes, en els què té la última paraula. “El cas de Penàguila és un d’ells, on un PAI – el Mas de Pau-pretén duplicar la població sense miraments, amb la complacència i complicitat d’un pacte entre PP i PSOE, amb sospites de irregularitats en la concessió a l’agent urbanitzador i d’especulació, amb els informes pendents de la Confederació Hidrogràfica i de la Conselleria, etc.”.

Torró detalla que el que ocorre a Penàguila o a Dènia “és un calc del que ha passat en moltíssimes ciutats i pobles valencians durant els últims anys, atrets pels projectes faraònics de camps de golfs i milers d’habitatges que ara estan paralitzats. Els casos de Cullera o Catarroja, haurien de ser un exemple del que no pot tornar a ocórrer. La responsabilitat la té clarament el Consell”, afirma.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell