NOTA DE PREMSA(Davant la pròrroga de Garoña)

Esquerra Unida se suma a l’exigència del tancament de la central de Cofrents

La formació d’esquerres ha mostrat el seu recolzament a la Coordinadora Antinuclear Estatal qui ha denunciat l’incompliment dels compromisos del PSOE respecte a l’abandonament progressiu de l’energia nuclear. “Condemnen rotundament la falta de paraula del PSOE en la pròrroga a la central de Garoña, i ens preocupa la falta d’interès que tenen les administracions per acabar amb totes les nuclears i en el nostre cas, amb la central valenciana de Cofrents, de la què no cessarem de demanar el seu tancament”, manifesta el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Esquerra Unida ha exigit en diverses ocasions que es pose en marxa el pla del tancament anticipat de la central de Cofrents abans de 2011, moment en el que expira el permís d’explotació de la central. “Ecologistes en Acció ha denunciat que sols l’any passat la central va estar parada un 20% del seu temps de funcionament. Aquesta instal·lació està més que demostrat que és deficient i perillosa i tant les seues continues incidències com la saturació de l’emmagatzemament de combustible, posen en evidència el risc”.

La central de Cofrents és la que lidera el nombre de successos notificables des de 1990 en tot el parc nuclear espanyol. “El Consell ha d’implicar-se en el tancament d’aquesta central i respondre a la petició continua que des dels col·lectius ecologistes i des d’EUPV venim realitzant des de fa temps. Torró afegeix: “Un manteniment de la central sols faria que posar en risc la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell