Esquerra Unida exigeix al Consell que salde el deute amb les bandes de música amb un pagament únic

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una proposició no de llei a les Corts Valencianes en la què insta al Consell que satisfaga en un pagament únic la quantitat que deu a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2008, “i li exigim, a més, que incremente adequadament la dotació econòmica destinada a subvencions a aquestes entitats musicals per als propers exercicis pressupostaris”

En aquests moments la Conselleria de Cultura manté un deute amb les bandes valencianes de vora 150.000 euros, corresponents a la subvenció de l’exercici 2008. “Estem parlant d’un col·lectiu d’enorme importància al País Valencià, el qual aglutina a 625 societats musicals, 40.000 músics, 60.000 educands i més de 200.000 socis. Aquestes societats depenen en gran mesura de les subvencions i per tant, el fet de no rebre-les, posa en perill les funcions que realitzen, entre elles, l’ensenyament”, puntualitza Torró.

Per al diputat d’esquerres, “és una contradicció que tots els partits polítics estiguen recolzant la declaració de Bé d’Interès Cultural del fenomen bandístic valencià mentre que la Generalitat retarda i retalla les subvencions compromeses amb aquestes societats, les quals, a més, són insuficients en relació a les necessitats de les bandes, atenent al seu paper cultural en l’ensenyament i difusió de la música”.

Torró considera “necessari que el Consell complisca, no es retarde més i liquide el pagament en una única vegada i no en tres com ha anunciat Cultura que farà. Si comparem el deute de 2008 a les bandes amb les enormes despeses que suposa la política de grans esdeveniments desplegada pel Consell, resulta incomprensible que s’escatime en aquestes qüestions”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià