Esquerra Unida sol•licita la compareixença de la directora de Teatres en les Corts per a que explique el canvi de model en el Circuit

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assegura que la nova ordre del Circuit Teatral “provoca que ara els ajuntaments hagen de pagar primer el 100% del cost de les representacions a les companyies i després serà la Generalitat qui faça una selecció totalment arbitrària per escollir a qui subvenciona i a qui no. És el que faltava per acabar directament amb el Circuit i per deixar de costat totalment al sector, qui ja pateix la falta d’ajudes de l’administració i molts són els teatres que estan tancant les seues portes”, denuncia

Esquerra Unida afirma que la directora general de Teatres de la Generalitat Valenciana, Inmaculada Gil-Lázaro, “haurà de donar una explicació pública davant les Corts Valencianes per aquesta modificació. Ens preocupa moltíssim que siga ara la Conselleria qui decidisca a qui donar o no l’ajuda”, subratlla Torró.

El diputat d’esquerres recorda que el pressupost del Consell destinat a Teatres ha baixat en un 20% i es queda simplement en 800.000 euros, “una quantitat vergonyosa, si ho comparem per exemple, amb el que ha cobrat la directora del Palau de les Arts en un any: 300.000 euros entre el seu sou i les despeses personals. Ens resulta absolutament indignant”, critica.

Esquerra Unida aposta per un model que reforçe el Circuit Teatral, “que l’amplie en nombre d’ajuntaments i també en partida pressupostària. Precisament el contrari del que està fent el govern del PP, qui no recolza el teatre ni al mig milió d’espectadors que té el Circuit”.

Torró conclou que el canvi de model realitzat pel PP “no és més que una maniobra per carregar-se el Circuit, afavorint als ajuntaments del seu color polític que són els que rebran les subvencions, i exercint un control directe de la programació”, assegura.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell