La Convocatòria Ciutadana es presenta a Alcoi

El proppassat dimarts 26 es va presentar al Centre Cultural “Mario Silvestre” d’Alcoi la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià

A l’acte hi van fer acte de presència diversos col•lectius de la localitat convidats expressament per l’organització d’EUPV d’Alcoi. Així mateix la presentació va ser recolzada expressament per gent del món de la cultura com els pintors Toni Miró i Emili Blanes o el poeta Manel Rodríguez Castelló. L’acte va comptar amb les salutacions de Sandra Obiol en representació del Casal Ovidi Montllor (Acció Cultural del País Valencià) i d’Alexandre Agulló de l’Intersindical Valenciana. Tots dos van saludar positivament la iniciativa d’EU i van agrair expressament la tasca social i institucional de la formació. Així mateix, la Secretària General de CC.OO. a les Comarques Centrals, Manuela Pascual, va traslladar el seu recolzament al manifest tot i no poder arribar a hora (tal com estava previst) per problemes d’agenda.

La presentació de la Convocatòria va córrer a càrrec de Josep Fuster, Coordinador Local d’EUPV a Alcoi que va agrair les mostres d’adhesió rebudes i va explicar el significat de la convocatòria per a la ciutat d’Alcoi. El diputat autonòmic Lluís Torró va explicar, en primer lloc, els motius que havien impulsat EU a llançar aquesta iniciativa de convergència de l’esquerra social al País Valencià i amb quina metodologia es pensava treballar,i, en segon, va donar lectura al manifest de la Convocatòria Ciutadana per Alcoi. Per la seua banda, el portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi, Francesc Agulló, va resumir el treball del grup municipal i va esbossar els elements claus de la proposta alternativa de la formació: la lluita contra la crisi a través d’una promoció econòmica planificada i consensuada, la configuració d’una ciutat compacta i sostenible com alternativa a la gestió urbanística del PP, la prioritat de les polítiques socials (renda bàsica, dependència, etc.), i la defensa de la cultura.

L’acte es va tancar amb la intervenció de la Coordinadora General d’EUPV i portaveu de la formació a les Corts Valencianes, Marga Sanz. La diputada d’esquerres va dibuixar al seu discurs els greus problemes amb els que s’enfronta el País Valencià, destacant-ne dos especialment: la crisi econòmica (amb l’increment exponencial de l’atur com a principal conseqüència) i el model urbanístic valencià. Sanz va insistir que la gravíssima crisi política i institucional derivada dels casos de corrupció no és aliena a la situació econòmica i que l’única alternativa possible es troba a l’esquerra. La Convocatòria Ciutadana representa per a EU la resposta a eixa situació, una crida a la ciutadania d’esquerres per a posar dempeus un projecte de transformació del País Valencià.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell