Lluís Torró (EU): “Els residus han d’estar soterrats en la mateixa central de Cofrents i aquesta ha d’estar tancada”

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV afirma que la postulació del municipi de Zarra per albergar un magatzem de residus nuclears “no és la solució. Són les pròpies centrals nuclears les que han de tancar-se i emmagatzemar els seus propis residus nuclears”. Torró afirma que un magatzem provisional “el que fa es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dona la garantia d’un tancament definitiu”

Torró acusa a PP i PSOE d’actuar amb “actitud hipòcrita. Ens preguntem on estan ara els defensors de l’energia nuclear, aquells que s’oposen una i altra vegada a que es tanquen les centrals. Des d’EUPV portem exigint el tancament de Cofrents des de fa anys i el Consell mai ha fet res al respecte. Ara ens resulta sorprenent que tants uns com els altres clamen al cel per una solució”, critica.

Esquerra Unida proposa un Pla Previ de Tancament de les Centrals. “Això és el que hauria de fer el Govern primer que res, i complir la moratòria que havia promès, tanmateix fa justament el contrari: posa condicions per a que les centrals es mantenen en funcionament”, afirma el diputat d’EUPV.

Torró apunta, a més, que una decisió tan important com la d’admetre un magatzem d’aquest tipus, “no pot ser presa a la lleugera. L’Ajuntament de Zarra haurà sotmetre aquesta proposta a referèndum, cosa que no ha ocorregut perquè l’equip de govern l’ha portada a un plenari d’última hora”.

Per a Esquerra Unida, aquesta mesura sols beneficia a les companyies elèctriques “les quals obtindrien uns beneficis extraordinaris perquè les inversions en les centrals ja estan més que amortitzades”, manifesta.

A més Torró, qualifica “de vergonyós i immoral que hagen de ser aquestes xicotetes poblacions, les quals pateixen l’abandonament de l’Administració i l’escassesa de recursos, les que estan disposades a rebre aquest tipus de magatzem per aconseguir ingressos. Una autèntica política de desenvolupament rural impediria que aquestos pobles no tingueren que recórrer a aquestos expedients que posen en perill la salut dels veïns i el medi ambient”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell