Esquerra Unida desplega una pancarta de denúncia en el començament de les regates de la Copa Amèrica

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres demana “més despesa social i menys grans esdeveniments”

El coordinador d’EUPV a València, Amadeu Sanchis, i el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, han assistit aquest matí a un acte de protesta en l’inici de la 33edició de la Copa Amèrica. Torró, Sanchis i altres militants d’Esquerra Unida han desplegat una pancarta amb el lema Menys Events i Més Despesa Social. “Volem fer arribar a la ciutadania valenciana la necessitat que els diners públics no es malbaraten en esdeveniments per a una élite privilegiada, sinó que atenguen les necessitats socials cada vegada més peremptòries de la població”, manifesta Sanchis.

Esquerra Unida considera que en un moment en el què s’han superat els 4 milions d’aturats a l’Estat i el mig milió al País Valencià “és del tot indecent que el consorci de la Copa Amèrica integrat per les tres administracions públiques –central, autonòmica i municipal- destine 8 milions d’euros a aquest esdeveniment, al mateix temps que es produeixen retallades en la inversió pública en sanitat, educació, dependència, equipaments municipals i inclús es planteja demagògicament que poden perillar les pensions per a perllongar l’edat de jubilació als 67 anys”, critica Sanchis.

El coordinador local d’EUPV assegura que si a l’any 2007 la Copa Amèrica, “ja va ser un fiasco a nivell turístic, laboral i econòmic, ara a l’any 2010, amb la crisi econòmica més important que ha viscut aquest país a les darreres dècades, es planteja com un luxe innecessari que 8 milions d’euros no estiguen destinats a fer front a eixa crisi”.

Sanchis exigeix tant el PP com el PSOE -al capdavant de les tres administracions responsables- que donen explicacions als ciutadans i ciutadanes “del per què viuen d’esquenes als patiments de la gent per contentar sols a una minoria, la qual, a més, forma part de l’entramat responsable de la crisi econòmica”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell