Esquerra Unida reclama la construcció d’abocadors per als fangs del marbre a Novelda

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, preguntarà hui durant la comissió de Medi Ambient al conseller Cotino, quina és la política que té el Consell davant el fet que no existisca cap estudi sobre la viabilitat de construir a Novelda abocadors de fangs procedents de la producció del marbre. “L’acumulació d’aquestos fangs sense cap tipus de regulació és una problemàtica preocupant en aquesta zona i fins el moment no s’ha solucionat ni l’administració ha atès”, explica Torró
 
Esquerra Unida explica que s’ha creat un consorci per a la gestió dels residus del marbre i d’on formen part poblacions com Novelda, Monforte del Cid, Pinoso, Algueña i La Romana, així com l’Associació de Marbristes. “Aquest consorci vol realitzar estudis en tota la comarca per a construir un abocador on totes les empreses tinguen l’obligació de dipositar els seus residus. I considerem que l’Administració ha d’implicar-se en aquest projecte de manera urgent i controlar que les empreses complisquen”.

Torró afirma que el Consell “ha de compartir també la responsabilitat de contribuir a la solució d’aquesta problemàtica mediambiental i facilitar que el consorci comence a caminar”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell