EUPV presentarà una Proposició no de llei contra l’Ordre de la Conselleria que elimina el Circuit Teatral Valencià

NOTA DE PREMSA


El diputat d’EUPV, Lluís Torró, ha anunciat que la formació presentarà en les Corts una Proposició no de llei per fer enrere l’Ordre 1/2010 de la Conselleria de Cultura que redueix al mínim la promoció de les arts escèniques valencianes. Torró ha assegurat que “tant la ciutadania com els professionals del món de l’espectacle estan units davant de l’atac de la Conselleria contra el Circuit Teatral Valencià (CTV), l’única estructura pública de gestió d’espectacles que s’ha demostrat eficaç durant més de 25 anys”. A més a més, EUPV s’ha afegit a les veus que demanen la dimissió de la consellera de Cultura

És la primera iniciativa en ferm que una agrupació política du a les Corts després que la Conselleria de Cultura haja publicat l’Ordre 1/2010 que retalla les subvencions al món de l’espectacle i elimina el CTV. “EUPV es posa al capdavant de la defensa de les arts escèniques havent desplegat contactes directes amb tots i cadascun dels interlocutors del sector, ja siguen actors, gestors culturals, promotors, empreses o sindicats” ha anunciat el diputat Lluís Torró. “La cultura valenciana no pot fer un pas enrere. Qui fa la crida és la veu clamorosa dels professionals i dels creadors independents, que es neguen a menjar de la ma caciquil de la Generalitat —ha afegit. S’ha desfet una estructura independent per a la gestió pública dels espectacles perquè la pròpia Generalitat siga qui puga seleccionar a dit les empreses més complaents amb la seua política cultural".

Esquerra Unida manifesta el seu recolzament amb les arts escèniques “per a constituir una ofensiva ampla i integradora amb tots el col•lectius que vulguen adherir-s’hi, tant des de la política com des del carrer o l’associativisme”. A més, EUPV s’ha afegit a les veus de professionals que demanen la dimissió de la Consellera de Cultura, “qui ha acaparat el dubtós mèrit de posar en contra seua a tot un sector, per la qual cosa ja no representa a ningú”.

Torró: “És intolerable que un actor siga represaliat pel seu compromís polític”

El diputat d'EU s’ha fet ressò de les crítiques de la coordinadora del PPCV al compromís polític de Juli Disla, directiu de l’Associació d’Actors del PV i, en el passat, regidor d’Aldaia. “És intolerable que el Consell s’atenga a criteris ideològics particulars per a fer coacció als professionals de la cultura. La Conselleria vol implantar allò de la ‘Llei de Silenci’ per a represaliar a la dissidència ‘no oficialista’ —no dogmàtica— i decidir qui treballa al País Valencià i qui no”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell