Lluís Torró (EU): “La detenció de l’alcalde de Montroi és una mostra més de les connexions entre el model urbanístic valencià i la corrupció política”

NOTA DE PREMSA
El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha indicat que el de de Montroi és l’últim, “per ara”, d’una llarguíssima llista de casos de corrupció vinculats a l’especulació urbanística. “Les lleis estatals i valencianes, d’una banda, i l’aposta del PP per la construcció com a eix de l’economia valenciana no són alienes a les xarxes corruptes que dominen moltes institucions del País Valencià”, afirma

Per a Torró, “el model de creixement espanyol basat (entre altres factors) en la rajola i l’endeutament privat desmesurat és el principal responsable que la crisi a Espanya siga molt més dura que a la resta”. Segons el diputat, el País Valencià ostenta “el dubtós honor d’encapçalar les llistes d’aturats, de precarietat i de pobresa per la gestió d’un PP que ha apostat per l’urbanisme desaforat com a via quasi exclusiva de creació de riquesa”.

Afers com el de Montroi demostren, per a EU, que, “a més, la greu crisi institucional que pateix el País Valencià està estretament vinculada a aquest model de creixement que el PP pretén perpetuar malgrat el seu evident fracàs”. El diputat d’esquerres insisteix que “les decisions urbanístiques que generen enormes plusvàlues depenen de decisions polítiques. Confiar que, sense lleis i controls institucionals i ciutadans, la corrupció no acabe contaminant els càrrecs públics només pot ser fruit de la ingenuïtat o de la mala fe. Si, a més, l’entramat legal afavoreix la privatització de l’activitat urbanística i de les plusvàlues que s’hi generen, les pràctiques deshonestes s’estenen com una taca d’oli”.

Esquerra Unida confia que la justícia acabe depurant responsabilitats en el cas de Montroi però també denuncia que cal un viratge radical a les lleis, la política econòmica i les pròpies institucions. “Sols una viratge clar a l’esquerra pot garantir aquests canvis necessaris no sols per a erradicar la corrupció sinó per a trobar una eixida a la greu situació econòmica que pateixen els valencians i les valencianes”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell