Esquerra Unida acusa a Cotino de mentir sobre el trasllat irregular del fem de Castelló a Alacant

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, exigeix explicacions immediates al conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, sobre el trasllat irregular de fem que està produint-se des de Peníscola a Villena. “Cotino ha de respondre a la denuncia de la Plataforma de l’Entorn i el Medi de Villena, la qual assegura que la població alacantina està rebent 100 tones de fem diaris procedents de Peníscola. Al conseller no se li va posar la cara roja al mentir interessadament i negar aquestos trasllats de residus i ara esperem que sí que se li pose per oferir-nos una resposta”

Torró ha sol•licitat la compareixença del conseller, “perquè el que està clar és que els moviments dels residus estan produint-se i Cotino nega l’evidència de manera reiterada”, critica. Esquerra Unida ha denunciat que la gestió de residus que es fa des del govern de la Generalitat Valenciana “és nefasta i està duent deliberadament al col•lapse als abocadors del País Valencià, amb la intenció d’afavorir la el negoci de la incineració”.

El parlamentari d’esquerres afirma que en la gestió de residus “s’ha de treballar per la proximitat, per a que cada comarca assumisca el seu tractament de fem i no pel transport dels residus a llargues distàncies”. Torró explica que és aquest transport el que fa augmentar els costos que algú haurà de pagar, “a més d’empitjorar encara més els efectes negatius del malbaratament d’energia i per tant la contribució al canvi climàtic”.

El parlamentari d’esquerres assenyala que existeix un “autèntic caos en la política de residus, perquè, entre altres coses, el Pla Integral de Residus de la Generalitat Valenciana, no s’adapta a les legislacions actuals i incompleix els objectius de l’estatal, així com totes les directives europees i no contempla objectius quantificats sobre la reducció, reutilització i el reciclatge dels residus”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià