Esquerra Unida considera que el Consell “ha de donar resposta” al tractament de residus a les comarques

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha expressat que la ratificació per part dl Tribunal Suprem de la il•legalitat de la planta de residus Sant Benet d’Alcoi, “agreuja la dolenta gestió que està duent a terme l’Administració en matèria de residus. La Generalitat realitza instal•lacions que no serveixen per al tractament dels residus i han d’acabar tancant-se com és aquest cas”

Esquerra Unida ha denunciat en reiterades vegades la “nefasta” política de residus del Consell. “El que ha passat amb la planta de Sant Benet d’Alcoi és una mostra més del desordre i desgavell en la gestió del fem al País Valencià. Els municipis envien els seus residus a altres abocadors ubicats en poblacions llunyanes i damunt quan aquest fem arribar no pot ser tractat com deuria, perquè els abocadors no realitzen el reciclatge i tractament que pertoca. En el cas d’Alcoi, per exemple, el fem és enviat a la planta de residus Piedranegra de Xixona i allí el procés de selecció del fem no s’elabora com deuria”.

Torró afegeix: “l’Administració no compleix les directives, ni el Pla de Residus i manté una actitud hipòcrita perquè sí que demana als ciutadans i ciutadanes que realitzem una recollida del fem selectiva però després aquestos residus acaben soterrats, sense tractament previ, als abocadors”.

Esquerra Unida exigeix, una vegada més, que els consorcis dels residus a les comarques “es posen en marxa per a que existisca una veritable política de tractament de residus al llarg de tot el País Valencià, començant per la gestió del propi Consell en aquesta matèria”, conclou Torró.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià