Esquerra Unida demana explicacions a Cotino sobre el retall econòmic “desorbitat” de la prevenció d’incendis en Vaersa

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una bateria de preguntes al conseller de Medi Ambient sobre aquest retall econòmic de quasi 2’4 milions d’euros en contractació de personal destinat a la prevenció d’incendis en l’empresa pública Vaersa. “Cotino haurà d’explicar per què es produeix aquest retall i per què al mateix temps es gasten els diners en la compra de 115 vehicles de gama alta”

Esquerra Unida ja criticà el passat més de juliol altre retall del govern del PP de 7’5 milions d’euros per a la prevenció dels incendis forestals. Torró denuncià aleshores que aquesta prevenció estava sent abandonada amb un retall econòmic absolutament desproporcionat. “Ara ens trobem de nou amb la mateixa situació i amb l’agreujant que aquestos diners, que haurien d’anar a la prevenció, acaben anant a la compra d’una despesa sumptuària com és la d’un centenar de cotxes a costa del treball de les persones i de la protecció dels boscos i masses forestals del País Valencià”, critica.

Per a Torró, el Consell “serà absolutament responsable si es produeix un incendi que es podria haver evitat simplement amb una correcta prevenció. Gestionar així els diners és un atac en tota regla al medi ambient i és el PP qui li dona l’esquena a aquest”.

Esquerra Unida, a més, considera que aquesta administració “manté un enfocament erroni perquè centra la gestió en la urgència de l’extinció i no en la prevenció. A més, hem d’afegir la mancança d’aplicació i mala gestió dels Plans de Prevenció d’Incendis Forestals, els quals han de prevenir precisament l’augment de riscos de incendis,” destaca el parlamentari d’esquerres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià