Esquerra Unida es reuneix amb la Plataforma de Defensa del Requisit Lingüístic per mostrar-li el seu recolzament

NOTA DE PREMSA


La formació d’esquerres s’ha compromès aquest matí amb els membres de la plataforma, de la què també forma part, a presentar les esmenes a la nova Llei de Funció Púbica per a que aquesta incloga el requisit lingüístic. El diputat d’EUPV Lluís Torró ha manifestat que la presència del requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública ha de ser “clara i permanent. La seua no inclusió contravindria tot l’ordenament jurídic”

Torró ha explicat que si s’aprova la Llei de Funció Pública sense el requisit lingüístic “s’estaria aprovant una llei contradictòria amb l’Estatut d’Autonomia i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i seria un pas enrere en la normalització de la nostra llengua”.

Esquerra Unida també s’ha compromès aquest matí amb la plataforma a mantenir una posició unànime amb la resta de grups parlamentaris de les Corts Valencianes per a la inclusió del requisit lingüístic en la nova normativa.

Des d’EUPV consideren “imprescindible que els funcionaris tinguen el deure de conèixer la nostra llengua i atendre als ciutadans en ella, perquè no s’enten que no ocórrega així i que es produïsca una clara discriminació del valencià”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià