Esquerra Unida exigeix al Consell que es posicione contra el magatzem nuclear de Zarra

NOTA DE PREMSA


El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha recordat que les Corts Valencianes ja es pronunciaren, a petició d’Esquerra Unida en febrer de 2006 contra la instal•lació de magatzems nuclears al País Valencià. “Per això demanem al Consell que siga coherent amb aquest pronunciament, el respecte i recolze als milers de ciutadans que ahir reclamaren pels carrers d’Ayora que no es construisca aquest magatzem”

Torró afirma que la postulació del municipi de Zarra per albergar un magatzem de residus nuclears “no és la solució. Són les pròpies centrals nuclears les que han de tancar-se i emmagatzemar els seus propis residus nuclears, perquè d’altra manera, el que fa es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dóna la garantia d’un tancament definitiu”, precisa.

El grup parlamentari d’Esquerra Unida va aconseguir que les Corts Valencianes acordaren en febrer de 2006 no admetre cap magatzem nuclear al País Valencià. “Ens resulta sorprenent ara que el Consell estiga callat. Exigim que es pronuncie respecte a Zarra i no es permeta aquest magatzem”, apunta el diputat d’esquerres, qui assenyala que EUPV ve exigint el tancament de Cofrents des de fa anys i ha proposat en reiterades ocasions un Pla Previ de Tancament de les Centrals.

Torró a més destaca que la proposta de construcció d’aquest magatzem nuclear “sols beneficia a les companyies elèctriques, les quals obtindrien uns beneficis extraordinaris perquè les inversions en les centrals ja estan més que amortitzades”, subratlla.

El diputat d’EUPV entén també que aquestes xicotetes poblacions, com és el cas de Zarra, “pateixen l’abandonament de l’Administració i l’escassesa de recursos, i davant aquesta situació es mostren disposades a rebre aquest tipus de magatzem per aconseguir ingressos. Açò no passaria amb una autèntica política de desenvolupament rural que seria la que impediria que aquestos pobles no tingueren que recórrer a aquestos expedients que posen en perill la salut dels veïns i el medi ambient”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià