Esquerra Unida lamenta que el Govern faça cas omís a veïns i al CVC per a buscar un lloc alternatiu a la presó de Set Aigües

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que el Consell “ha d’implicar-se en aquest assumpte perquè l’adjudicació de la presó ompli de preocupació als veïns de la zona, els quals, junt a centenars d’experts i el propi Consell Valencià de Cultura, han alertat en reiterades ocasions sobre la necessitat de traslladar la instal•lació a un lloc alternatiu per preservar l’actual zona d’alt valor mediambiental i paisatgístic”

Torró recorda que inclús el diputat de IU Gaspar Llamazares formulà una sèrie de preguntes al respecte en el Congrés dels Diputats, “i poc ha fet al respecte el Govern Central, més bé al contrari, ha desoït les reivindicacions de la plataforma veïnal i del CVC i ha seguit amb la seua, adjudicant la presó i pretenent accelerar l’obra”, critica.

Esquerra Unida subratlla que la zona de Set Aigües “posseeix un ric potencial turístic d’interior. No té cap sentit destruir la seua riquesa mediambiental per a ubicar una presó. El que deuria de fer-se és protegir aquesta zona, revaloritzar el seu patrimoni mediambiental i el seu potencial turístic, i no convertir una vegada més l’interior del País Valencià en el lloc on col•locar totes aquelles instal•lacions que no vol la costa”.

El diputat de IU, Gaspar Llamazares, traslladà fa un any al Congrés dels Diputats un sèrie de preguntes sobre aquesta obra per esbrinar quins eren els motius que han portat a elegir aquesta zona i si existien altres alternatives.

Llamazares també preguntà respecte al fet de que la presó s’ubique en el perímetre de seguretat de la Central Nuclear de Cofrents i com es resoldrà aleshores la possibilitat d’evacuació davant una emergència. Altra de les qüestions girà entorn si s’ha tingut en compte el perill d’incendis forestals en la zona.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià