Lluís Torró (EU): “El PP emmordassa a tots aquells que són crítics”

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida manifesta el seu recolzament als actors valencians i exigeix al PP que deixe d’imposar-los també “la censura”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha afirmat de nou que l’actitud “gens dialogant de la consellera de Cultura i les denuncies dels actors que ha fet públics els impediments per a llegir el manifest contra la política de les arts escèniques del govern del PP, demostren que aquest Consell únicament sap traure la mordassa quan alguna cosa no li agrada. La imatge de Font de Mora cap avall, les fotos del Muvim i ara aquest manifest, són tres de les últimes actuacions d’un govern que ha perdut el nord i que vulnera constantment la llibertat d’expressió”.

Esquerra Unida ha assistit aquest matí a l’acte de protesta dels actors i actrius valencians contra la política teatral del Consell. “Estem al costat d’actors, gestors culturals, promotors, empreses i sindicats, i considerem que la cultura valenciana no pot fer un pas enrere. S’ha desfet una estructura independent per a la gestió pública dels espectacles perquè la pròpia Generalitat siga qui puga seleccionar a dit les empreses més complaents amb la seua política cultural”, ha explicat Torró.

El parlamentari d’esquerres ha qualificat a més de “vergonyosa aquesta nova actuació de censura del Consell que ha impedit que se lliga el manifest contra la política del govern del PP als teatres. El més trist de tot és que aquesta censura no ens arriba de nou, podem sumar-la a altres com la de la foto de Font de Mora cap avall, la retirada de les fotografies periodístiques de Fragments d’un any al Muvim, o les represàlies a l’actor Juli Disla. Hem entrat en una dinàmica absolutament esgarrifosa i el PP es limita a emmordassar tots aquells que són crítics”.

Esquerra Unida ja ha presentat en les Corts una Proposició no de llei per fer enrere l’Ordre 1/2010 de la Conselleria de Cultura que redueix al mínim la promoció de les arts escèniques valencianes. Torró ha assegurat que “tant la ciutadania com els professionals del món de l’espectacle estan units davant de l’atac de la Conselleria contra el Circuit Teatral Valencià (CTV), l’única estructura pública de gestió d’espectacles que s’ha demostrar eficaç durant més de 25 anys”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià