Lluís Torró (EU): “les declaracions de Sedano respecte a l’autovia i el Molinar són una mostra d’hipocresia”

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, diputat autonòmic, crítica amb duresa les declaracions de l’alcalde d’Alcoi sobre l’afecció de les obres de l’autovia i recorda que el PP es va negar el 2004 a demanar una nova Declaració d’Impacte Ambiental de la variant d’Alcoi


Lluís Torró, diputat d’Esquerra Unida, ha recordat que el març de 2004 va proposar a l’Ajuntament que se sol•licitara la redacció i aprovació d’un nou estudi i declaració d’impacte ambiental sobre l’obra de la variant d’Alcoi. Aquesta demanda venia motivada pel canvi que es volia introduir a les obres. “No resultava raonable passar d’un projecte de carretera de dos carrils a un de quatre amb totes les modificacions i noves afeccions que això suposava sense avaluar de nou l’impacte previst”, afirma Torró.

El diputat, aleshores portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi, va insistir en la importància de fer un estudi, ja que “l’impacte generat pels quatre carrils serà molt gran, especialment a nivell paisatgístic, tenint en compte que la variant ocuparà un espai a la falda de la serra, visible des de la major part de la ciutat”. Torró va afegir que s’havien de tenir en compte també altres possibles impactes, com el “sonor” o els que la nova infraestructura podia provocar en els “aqüífers” de la zona.

En aquell moment, la petició d’EU-l’Entesa va ser rebuda amb menyspreu per part del govern municipal. En concret, Fernando Pastor, va argumentar que l’estudi que es va fer en el seu dia “també servia” per a la variant que anava a executar-se, ja que no només es van tenir en compte els dos carrils, sinó l’entorn en general, que era el mateix. I afegia que “el que vol l’Entesa es la paralització de l’execució de les obres”, al que no estan “disposats” des del PP, en considerar que “ja s’han perdut prou anys”.

Per a Torró, “és molt impresentable que ara, després de sis anys, l’alcalde ens vullga suposadament traure els colors amb sermons ambientalistes. Ell és un dels principals responsables de tot allò del que ara ens acusa en haver renunciat explícitament a exercir les seues responsabilitats com a primera autoritat municipal davant el Ministeri”. El diputat d’esquerres ha qualificat l’actitud de Sedano d’”hipòcrita” i ha indicat que pareix que haja perdut la memòria. “Sembla que per a defensar el quimèric Polígon de la Canal val qualsevol argument i a Sedano no li pugen els colors de cara per res”, sentència Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià