Lluís Torró (EU): “Zarra postula al magatzem nuclear com a eixida a l’abandonament que pateix per part de l’administració autonòmica”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV considera que les declaracions de l’alcalde de Zarra respecte a la necessitat d’albergar aquesta instal•lació nuclear com a única manera de rebre ingressos i llocs de treball al municipi “són molt simptomàtiques i no són incertes. És lamentable que aquestes xicotetes poblacions patisquen l’abandonament de l’Administració i l’escassesa de recursos, i davant aquesta situació hagen de mostrar-se disposades a rebre aquest tipus de magatzems”

Esquerra Unida recorda que la situació de Zarra no es donaria “si existira per part del Consell una autèntica política de desenvolupament rural que seria la que impediria que aquestos pobles tingueren que recórrer a aquestos expedients que posen en perill la salut dels veïns i el medi ambient”, explica el parlamentari d’EUPV.

La formació d’esquerres s’ha pronunciat en diverses ocasions contra la instal•lació d’aquestos magatzems al País Valencià i ha demanat al Consell que respecte l’acord de febrer en 2006, en el què les Corts Valencianes acceptaren no admetre cap magatzem nuclear al País Valencià. “El Consell no pot seguir guardant silenci. Exigim que es pronuncie respecte a Zarra, no permeta aquest magatzem i elabore un Pla de Desenvolupament Rural que millore la situació d’aquestos pobles per a que no hagen de recórrer a la postulació d’aquestos magatzems”, manifesta Torró.

El diputat d’EUPV afirma que són les pròpies centrals nuclears “les què han de tancar-se i emmagatzemar els seus propis residus nuclears, perquè d’altra manera, el que fa es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dóna la garantia d’un tancament definitiu”, conclou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià