Lluís Torró (EUPV): “El Consell assumeix que la planta de residus de El Campello és un problema però sembla que no està disposat a solucionar-lo”

NOTA DE PREMSA

El parlamentari d'esquerres acusa a Cervera i a Cotino de donar l'esquena als veïns “si no prenen mesures per a evitar-los el malestar i els problemes de salut continus en què viuen”

El diputat autonòmic d'Esquerra Unida, Lluís Torró, ha intervingut aquesta vesprada en la Comissió de Sanitat de les Corts Valencianes per a exigir-li al conseller Manuel Cervera, respostes davant de les nombroses denúncies dels veïns de El Campello que viuen pròxims a la planta de residus de la zona. Torró ha enumerat els parts mèdics d'aquests veïns “davant dels que el conseller ha assenyalat que hi ha símptomes però no signes de malaltia. És més, Cervera ha volgut desprendre's de l'assumpte, derivant el tema al problema ambiental però no de salut. Creiem que no s'ha de minimitzar la situació perquè les molèsties i les conseqüències de les emissions de la planta són un fet”, afirma Torró.

El parlamentari ha recordat que els veïns van remetre les seues queixes i la denúncia de la situació que viuen el passat 21 de juny, i fins aquesta comissió no han obtingut cap resposta. “El més lògic haguera sigut que els hagueren avisat dels estudis que tenien pensat realitzar. Els han donat l'esquena, igual que des de la conselleria de Medi Ambient. Cotino fa cinc mesos que guarda silenci”.

Esquerra Unida ha recordat a més que la directiva marc europea de residus “entre moltes altres coses, determina que la gestió de residus no pot posar la salut humana en perill. En El Campello estem parlant d'olors, de denúncies en policia local i de nombrosos informes mèdics que testifiquen els problemes de salut. El govern valencià és el responsable directe de què s'estiga donant aquesta situació i no es pose fre”, ha assegurat Torró.

El diputat autonòmic ha advertit que la planta de residus es troba molt prop del nucli de població de Cala d'Or, i a més de generar problemes de salut “també genera un problema ambiental, perquè la gestió dels residus és pèssima, per un costat s'acumulen aquests en excés i per un altre no es tracten”, ha assenyalat. Torró ha mostrat diverses fotografies durant la comissió que testimonien el no tractament dels residus.

Els tres diputats del grup parlamentari d'EUPV, Marga Sanz, Lluís Torró i Marina Albiol, s'ha reunit novament poc abans de la comissió amb els veïns afectats del El Campello, els quals han assistit també a la compareixença del conseller.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià