Lluís Torró (EUPV): “La reserva hídrica de Castella-La Manxa és insolidària, perjudicial i està feta al marge de la planificació hidrològica”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida ha assenyalat que tots dos partits “no compleixen amb la planificació hidrològica, i els plans de conca porten dos anys de retard. Mentre açò ocorre, improvisen una gestió hídrica totalment negativa, basada en transvasaments i ara amb reserves hídriques contemplades en els Estatuts d’Autonomia que són injustes i summament perjudicials per als rius, el medi ambient i l’agricultura”

Esquerra Unida ha manifestat que les polítiques hídriques de PP i PSOE “han d’experimentar un canvi radical. Cal que es compleixen les directives europees respecte l’ús, la preservació dels rius i la qualitat de les aigües. Una vegada complida aquesta normativa a través de l’aprovació dels plans de conca, és quan hauria de decidir-se si es fixen o no reserves hídriques, no al revés com està fent-se”, critica Torró.

El parlamentari autonòmic assenyala, a més, que aquesta decisió de establir reserves hídriques “no pot prendre’s de manera unilateral i més en conques compartides. Un dels exemples més sagnants és el que passa ací mateix amb el Xúquer i la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental”.

Per a EUPV, totes les qüestions en matèria de política hidrològica “han de sostenir-se amb un acord general en el marc d’una Mesa Nacional de l’Aigua. Nosaltres estem en contra de la política de transvasaments, creem que s’ha d’establir una política que acabe amb un model urbanístic i agrari insostenible i que preserve l’agricultura tradicional, no com ha ocorregut a la Vega Baixa, on el transvasament del Tajo-Segura ha acabat precisament amb aquesta agricultura tradicional”, remarca Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià