Esquerra Unida afirma que la intenció del Consell de suprimir la caducitat dels PAI “el fa plegar-se en tota regla als interessos de les urbanitzadores”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que l’anunci de la Conselleria d’Urbanisme d’estudiar la supressió d’aquesta caducitat dels Programes d’Actuació Integrada “ens confirma que el Consell està més preocupat per complaure a les constructores a la primera senyal de protesta, que en vetllar pels interessos generals i la planificació urbanística sostenible i coherent del nostre territori”

Torró recorda que la majoria dels PAI que no es desenvolupen en els terminis previstos, “és perquè contenen algun aspecte a modificar, errades en la planificació, en el disseny, o suposen construccions massives que no tenen garantida l’aigua, els accessos, etc. Per tant, és coherent que passat un temps, si aquestes modificacions no s’han produït, els projectes urbanístics no continuen avant”.

Per a Esquerra Unida, els PAI han de tenir caràcter públic, “la potestat urbanística ha de ser pública i no privada. No poden ser les constructores qui dissenyen urbanísticament els municipis valencians, com ha passat en els darrers anys”, afirma el diputat d’esquerres.

Torró afegeix: “s’ha de confeccionar una llei en la què els interessos privats es pleguen als públics, i no al revés. Exigim al Consell que aprofite l’ocasió i la conjuntura per comença de nou i que no torne a passar en el País Valencià el que ha passat fins ara en matèria i legislació urbanística”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)