Esquerra Unida demana que les mesures per a defensar als regants del Xúquer complisquen el nou Pla de Conca i la Directiva Marc de l’Aigua

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’Esquerra Unida s’ha abstés aquest matí en la votació d’una Proposició No de Llei sobre la liquidació del deute que l’Ajuntament d’Albacete té amb la Unió Sindical d’Usuaris del Xúquer. El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha explicat que aquesta abstenció “respon al fet que no s’haja acceptat la nostra petició per a que s’incloguen referències al nou Pla de Conca i al compliment de la Directiva Marc de l’Aigua. Els criteris que han de prioritzar-se són els dels regants, però també el de la situació actual del riu, que òbviament no és la mateixa que la de 2001”

Torró ha afirmat que els règims hídrics de la conca del Xúquer “no són els mateixos que fa quasi una dècada i és necessari arribar a 2015 amb un bon estat de les aigües”.

Davant aquest fet, Esquerra Unida, ha sol•licitat que es pose en marxa el nou Pla de Conca per poder avaluar les demandes que es poden satisfer dins de l’estricte compliment de la Directiva Marc de l’Aigua. “S’ha de prioritzar els criteris de sostenibilitat ambiental i de rendibilitat social”, afegeix Torró.

Esquerra Unida també insisteix en l’acabament de les obres de modernització del regadiu tradicional, “l’endarreriment de les quals és responsabilitat, sobretot de la Generalitat Valenciana”, ha criticat el parlamentari d’esquerres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)