Esquerra Unida lamenta l’aprovació de la reserva hídrica de Castella la Manxa

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha qualificat de “molt negatiu” que aquesta reserva hídrica de 4.000 hectòmetres cúbics isca endavant en la primera fase del tràmit de l’estatut manxego al Congrés encara que siga en el preàmbul. “Des d’EUPV a més d’estar en contra d’aquesta reserva, insistim que en un estatut autonòmic no és el lloc per a introduir aquest tipus de clàusules”, afirma

EUPV s’ha mostrat contrària en reiterades ocasions a la política de transvasaments “i en tot cas, qualsevol d’aquestes qüestions relatives a una reserva d’aigua, s’han de resoldre en un marc estatal on participen tots els implicats, el govern central i les comunitats autònomes que comparteixen conques”, subratlla Torró.

Des de la formació d’esquerres recorden també que la reserva hídrica “no afecta sols al transvasament Tajo-Segura, també afectaria al Xúquer. Aquest tipus de reserves són injustes i summament perjudicials per als rius, el medi ambient i l’agricultura”.

El parlamentari autonòmic assenyala que aquesta decisió d’establir reserves hídriques “no pot prendre’s de manera unilateral i més en conques compartides. Un dels exemples més sagnants és el que passa ací mateix amb el Xúquer i la sobreexplotació dels aqüífers de la Manxa Oriental. En lloc de discutir i aprovar reserves hídriques amb un escàs valor jurídic, el que cal és acabar urgentment l’elaboració dels plans de conca”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)