Lluís Torró (EU): “RTVV està deixant sense veu al doblatge valencià”

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari Esquerra Unida ha mantingut aquest matí una reunió amb els actors i actrius del doblatge valencià, amb tècnics i professionals d’aquest sector de qui ha escoltat “la tremenda i duríssima situació per la què travessen, com a conseqüència directa, entre d’altres factors, de la retallada de pressupost que venen patint en els últims tres anys”, ha recordat el diputat Lluís Torró. Esquerra Unida ha anunciat una sèrie de mesures parlamentàries per reclamar respostes del Consell i de RTVV

Torró s’ha entrevistat amb diversos membres procedents de l’Associació Professional de Traductors i Adaptadors, l’Associació Valenciana d’Estudis de Doblatge i Sonorització, el Col•lectiu de Tècnics de Doblatge i el Col•lectiu de Professionals del Doblatge. El diputat d’esquerres ha pogut escoltar “la situació desesperada en la què es troben. Estem parlant d’un sector format per més de 400 persones que depenen econòmicament de RTVV, i que han passat de tenir un pressupost de 5 milions d’euros en 2008, a tenir 4’1 milions d’euros l’any passat i sols 1’5 milions aquest any. Es tracta d’una baixada de diners absolutament inassumible”, manifesta.

Esquerra Unida afirma que RTVV “sols busca dinamitar el sector, perquè d’altra manera no s’entén que RTVV acumule 14 mesos de retards en els pagaments. L’ens públic està carregant-se aquest sector que va ser creat al caliu de la demanda de RTVV”, afirma el parlamentari.

Torró ha anunciat que EUPV presentarà en les Corts una bateria de preguntes i sol•licitarà la compareixença del director general de RTVV, José López Jaraba. “Buscarem, a més, l’acord amb la resta de grups de l’oposició per a realitzar aquestes iniciatives parlamentàries de manera conjunta”, anuncia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)