Esquerra Unida crida a la participació en la manifestació convocada per la plataforma Xúquer Viu

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres ha mostrat el seu recolzament al col•lectiu en defensa del Xúquer, i ha anunciat que participarà en la manifestació convocada per a demà dissabte a les 18H en la plaça de l’Ajuntament de Sueca sota el lema “Pel Xúquer, pel nostre futur”. Entre els manifestants de l’organització d’esquerres es trobarà la coordinadora d’EUPV, Marga Sanz i el responsable d’EUPV de Moviments Socials, Antonio Arnau, a més de dirigents, regidors i militants d’EUPV de tot el País Valencià

“Cal que mostrem públicament les reivindicacions i preocupacions que tenim pel futur d’aquest riu. Tant el Govern central com l’autonòmic no han estat mai a l’altura de les circumstàncies i esperem que escolten demà el crit dels manifestants”, reclama Torró.

Esquerra Unida s’ha sumat, una vegada més al treball de Xúquer Viu i a les seues reivindicacions, “entre aquestes, a la necessitat que l’aigua transferida del Xúquer al Vinalopó no es destine en cap cas a aigua de boca per a fomentar l’especulació urbanística i es respecten els acords per a que s’utilitze per a ús agrícola”.

La manifestació de demà exigirà també, entre d’altres qüestions, la recuperació dels aqüífers sobreexplotats, entre ells el de la Manxa Oriental, així com el compliment del pla de recuperació del Xúquer. Torró assenyala: “des d’EUPV defensem el camp valencià i el regadiu tradicional, així com exigim l’abastiment hídric dels pobles de la Ribera amb aigua de la millor qualitat. Això significa que les propostes de Xúquer Viu han de ser la bandera a seguir, des de la millora de la qualitat d’aigües de la conca del Xúquer, fins l’elaboració d’un nou pla de conca”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson