Lluís Torró (EU): “Ens temem que la fusió de la CAM acabe en una privatització”

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha afirmat que la fusió de la Caixa del Mediterrani (CAM) amb Cajastur, la Caixa d’Extremadura i la Caixa d’Astúries es produeix “sense que se’ns haja donat cap justificació sobre la seua necessitat i sobre com aquesta unió de les caixes va a resoldre els problemes que aquestes tenen. Per tant, resulta inevitable pensar que al darrere hi ha un intent clar de privatitzar les caixes de estalvi”

Torró subratlla a més que la fusió s’ha produït en unes condicions d’inferioritat per a la CAM, “i aquesta ha quedat en una posició de subordinació respecte les altres tres. La fusió no ha respectat la relació proporcionada ni en actius ni en depòsits i cal recordar que la CAM té més del 40% en ambdós”.

Des d’Esquerra Unida recriminen també que la fusió s’haja produït fora del territori, “en tot cas, de donar-se una unió entre caixes, aquesta hauria de ser intraterritorial, de caràcter públic i que per descomptat respecte els llocs de treball. Les caixes han d’estar sotmeses a un control públic i democràtic adequat, posant el sistema financer al servei dels ciutadans i les empreses”, explica.

Torró ha conclòs que en temps de crisi, com els que estem vivint, “és necessari una estabilitat en el sistema financer i per aconseguir-la, hauria d’assegurar-se una banca pública”. Des d’Esquerra Unida consideren que les bases d’aquest sector financer públic han de ser les caixes d’estalvi.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson