Esquerra Unida exigeix a Cotino que actue immediatament contra els abocadors il•legals

Quin interès pot tindre el Consell en permetre abocaments il·legals? El caos en la gestió del PP arriba a uns nivells difícilment sostenibles

El diputat d’EUPV a les Corts Valencianes, Lluís Torró, critica la manca d’una política de residus apropiada per a garantir la protecció de la salut i el medi ambient al País Valencià, i responsabilitza al Consell de “tancar els ulls davant la proliferació d’abocadors il•legals. Exigim al conseller Cotino que ordene una immediata inspecció dels llocs on s’estan llançant materials de manera incontrolada i que actue per al seu tancament i la sanció dels què estan fent negoci amb eixa activitat il•legal”.

Torró ha reaccionat així davant la denúncia de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Maquinària, Construcció i Obres Públiques (AVEMCOP), publicada avui a la premsa, sobre l’existència de plantes de tractament i abocadors de residus que funcionen “sense permís, amb total impunitat i sense que els ajuntaments i la conselleria de Medi Ambient actuen”. El diputat d’esquerres considera inadmissible la “passivitat dels qui haurien de vetllar per la protecció del medi ambient i la salut de tots nosaltres i sembla que no estan actuant davant fets tan greus com els denunciats”.

Des d’Esquerra Unida s’ha criticat des de fa temps “la manca d’una política de tractament de residus apropiada, que garantisca el seu tractament diferenciat per minimitzar l’impacte ambiental que generen. És un problema que afecta molt especialment als residus industrials per la falta d’ecoparcs i als residus de la construcció que haurien de ser degudament separats i tractats promovent la seua reutilització”, apunta Lluís Torró.

“Tot el contrari del que està passant, doncs sembla que el Consell està tancant els ulls davant la proliferació d’abocadors il•legals”, assenyala el diputat d’EUPV. Torró exigeix al conseller Cotino que assumisca la seua responsabilitat i ordene “investigar immediatament la denúncia d’AVEMCOP i que després actue en conseqüència clausurant les plantes i els abocadors il•legals i sancionant les persones o empreses que estiguen lucrant-se amb aquesta activitat perillosa per al medi ambient i la salut de les persones”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson