Esquerra Unida demana comptes al Consell per la reducció de les ajudes al Conservatori

La premsa s'ha fet eco aquesta setmana de com afectaven els retalls de les ajudes al Conservatori d'Alcoi. En aquesta nota recorde la sol·licitud de compareixença dels alts càrrecs de la Generalitat (Font de Mora, especialment) per a que expliquen aquesta qüestió

El diputat autonòmic d’EUPV, l’alcoià Lluís Torró, ha sol·licitat les compareixences en les Corts Valencianes del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i de la directora de l’Institut Valencià de la Música, Immaculada Tomás, per a que aporten una explicació coherent a la retallada d’ajudes d’aproximadament un 55% a escoles de música i conservatoris; “un retall que és lleugerament superior a la mitjana en el cas del Conservatori d’Alcoi”. Torró considera “indignant que els Ajuntaments assumesquen les competències del Consell en matèria d’educació musical”

El parlamentari d’esquerres afirma que els ajuntaments estan fent-se càrrec de ,molts conservatoris en lloc de la Conselleria, “que no sols no s’ocupa sinó que baixa progressivament les ajudes anualment. Els ajuntaments desenvolupen així la tasca que hauria de tenir la conselleria”.

“Sembla increïble”, continua Torró, “sentir com s’omple la boca dels alts càrrecs del PP lloant la música valenciana, mentre abandonen absolutament l’ensenyament musical”. Segons el diputat d’EUPV, “aparentment es tracta de subvencions de la Conselleria als ajuntaments, però en realitat és al contrari: són els Ajuntaments els qui subvencionen la Generalitat assumint unes despeses que no els hi corresponen”.

Per a Esquerra Unida, el govern del PP “mostra una deixadesa continua pels pilars bàsics de la nostra societat, per això, fa pagar la crisi en la sanitat, en l’ensenyament, en els serveis socials o en la cultura. Tanmateix, mai no ho fa en els fastos, grans esdeveniments i activitats elitistes destinades als rics i que suposen inversions milionàries i un malbaratament indignant dels fons públics”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson