Esquerra Unida acusa Font de Mora “d’exprimir” als universitaris amb la reducció de les beques


Potser algú encara tenia dubtes sobre quina és la política social (en el sentit classista) del Consell. Retallar les beques universitàries (discriminant, a més, a favor de les universitats privades) sols té un objectiu: facilitar el negoci dels inversors de les institucions privades (entre les que es troba l'Església) i castigar, encara més, els treballadors i les classes mitjanes. Robin Hood, però a l'inrevès

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró considera que la política de contenció i retalls del Consell “està deixant l’educació en una situació més que crítica. La reducció de les beques universitàries en un 35% és una mostra més de l’actitud de Font de Mora, qui ha donat l’esquena totalment a la universitat pública. Li exigim d’immediat una rectificació”. Torró alerta que la disminució de les beques “provocarà que molts alumnes en situació econòmicament delicada no puguen cursar els seus estudis”.

Esquerra Unida acusa al PP d’haver encetat “una dinàmica molt perillosa, en la què la prioritat l’han ubicat en fer pagar les conseqüències de la crisi a la població més sensible i a qüestions de necessitat bàsica com és la sanitat, l’educació o els serveis socials. Ens preocupa moltíssim l’opressió que està provocant a través dels retalls per tots els costats”.

Torró recorda que en el cas de la Universitat, “els retalls es multipliquen dia rere dia, tal i com ocorre en tota l’educació al País Valencià. Ara és la disminució de les beques però fa uns mesos va ser la dels Erasmus, o la pujada de les taxes en un 4% El Consell incompleix amb la seua responsabilitat d’invertir en les universitats públiques i posa en perill que molts joves puguen accedir a la Universitat per qüestions econòmiques”, assenyala.

El diputat d’EUPV ha exigit a Font de Mora que done explicacions sobre aquesta disminució de les ajudes universitàries: “li demanem que realitze les operacions que calguen per evitar la minva i que no es toquen més aquestes ajudes”, sol•licita Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell