Esquerra Unida acusa a Zapatero “d’incomplir les seues promeses” si permet la ubicació del magatzem nuclear a Zarra

Una altra "broma" de ZP. No va dir que no s'instal·laria cap magatzem si hi havia oposició popular? En què quedem? Qualsevol acció política pot ser legítima, el que no val és generar falses expectatives i enganyar a la gent

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que si aquesta insta•lació segueix endavant, “el Govern central estarà desmentint les paraules del propi Zapatero, qui va assegurar que aquest magatzem no aniria a cap lloc on hi haguera una pressiò social contundent en contra de la instal•lació. Precisament el que ocorre a Zarra”. Esquerra Unida reclama que aquest magatzem no vaja “ni a Zarra ni a cap lloc, perquè això significa ampliar la vida útil de les centrals”.

Torró explica que una infraestructura d’aquestes característiques al costat de Cofrents, “ens temem que pot suposar que no tanquen la central, tal i com li correspon l’any que vé”, adverteix. El diputat d’esquerres, a més, recorda que aquesta insta•lació no és sols un depòsit de residus , “sinò que també compta amb altres instal•lacions complementàries”.

D’altra banda, EUPV reclama al Consell que es pronuncie “clar i ras, i de manera immediata contra aquesta instal•lació de residus nuclears. Li fem memòria de l’acord que ha de complir: aquell pres en febrer de 2006 quan les Corts Valencianes decidiren oposar-se a qualsevol instal•lació d’aquest tipus al País Valencià”.

EUPV exigeix el tancament definitiu de les centrals nuclears i que siguen aquestes les que emmagatzemen els seus propis residus, “perquè d’altra manera, el que fa un magatzem es permetre el funcionament de les centrals més enllà de la seua vida útil prevista i no ens dóna la garantia d’un tancament definitiu d’aquestes”, subratlla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell