Esquerra Unida inclou al debat de política general propostes que afecten a Alcoi i a la comarca

No podia deixar passar l'ocasió (ateses les nostres limitacions a l'hora de presentar propostes en haver-nos expulsat del grup parlamentari) per a plantejar alguns temes importants per a Alcoi i la comarca: el tren Alcoi-Xàtiva o el deute amb AFIEM, d'una banda, o el refús a l'Hotel de la Font Roja i l'autopista de la Valleta d'Agres, d'una altra

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha informat que EUPV ha inclós alguna de les reivindicacions més sensibles d’Alcoi i la comarca a la seua proposta de resolucions. “És imprescindible que el govern valencià assumisca les responsabilitats que té amb Alcoi, en particular, i amb les comarques de l’interior en valencià”, ha afirmat el diputat que, a més, indica que “Camps no ha dedicat ni un segon del seu discurs a parlar de resoldre el cada vegada més greu problema del desequilibri territorial valencià entre la costa i l’interior”.

EUPV ha inclòs una sèrie de reivindicacions i de compromisos que afecten el territori i la societat de l’Alcoià-Comtat. En concret, segons Lluís Torró, “demà sol•licitarem compromisos concrets del PP i la resta dels grups de les Corts Valencianes en defensa dels serveis socials, el medi ambient i el transport públic”.

Pel que fa a la primer qüestió, EU ha presentat una proposta de resolució en la que s’insta al Consell a que pague els endarreriments que deu a les entitats de familiars de malalts mantals. Segons Torró, “AFIEM, com altres entitats, es troben amb l’aigua al coll perquè el Consell no sols els han retallat els pressupostos i afavoreixen descaradament empreses amigues que no garanteixen la qualitat de l’atenció, sinó que, a més, no paguen el que els deuen. Amb l’excusa de la crisi sembla que volen eliminar els competidors de les empreses amigues... i aquesta gent s’erigeix en els defensors del mercat”, ha ironitzat.

Així mateix, EU presenta una resolució que demana un compromís en la no construcció de l’hotel al cor del Parc Natural de la Font Roja. I, a mitjan camí entre la defensa del medi ambient i la generació d’una xarxa de transport sostenible, també demana que s’abandone el projecte de construir una autopista per la Valleta d’Agres i que, a canvi, s’establesca un pla de millora de la seguretat de les carreteres d’interior i de proximitat.

Finalment, en la línia tradicional d’EU, s’ha demanat l’estudi de l’allargament de la via de ferrocarril des d’Alcoi fins Alacant. “També demanem”, conclou Torró, “l’acompliment definitiu del compromís de la millora Alcoi-Xàtiva. La no execució d’aquest projecte no sols suposa un ignominiós greuge amb les notres comarques, sinó que demostra el grau de confiança que demostra el govern valencià del PP: zero”.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell