Esquerra Unida porta al Congrès una petició per a que el Govern rebutge el magatzem de Zarra

És difícil  no sentir Cotino i indignar-se. Duen mesos (ells i el PSPV) amagant la gepa i ara posen el crit en el cel. El magatzem nuclear és una autèntica barbaritat: per als pobles que l'han de patir, pel perill que representa per ell mateix i perquè aprofita (per això el construeix el govern) per allargar la vida de les centrals nuclears. "No os fallaré"????

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres ha anunciat que el diputat de IU Gaspar Llamazares instarà al Govern Central a posicionar-se “de manera clara en contra d’aquest magatzem de residus nuclears i que no s’ubique en cap lloc. La confusió sembrada pel Govern central i la tebiesa del Consell ens fa tèmer que les instal•lacions arriben a Zarra”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró. Torró ha anunciat, a més, que l’organització d’esquerres ha fet una crida a la participació en la mobilització contra aquest magatzem, convocada per la Plataforma Tanquem Cofrents per al pròxim dijous 23 de setembre.

Torró afirma que tant PP com PSPV “han actuat amb una irresponsabilitat i amb una hipocresia total, sense manifestar-se clarament contra el magatzem, titubejant i dubtant. Resulta ara vergonyòs veure’ls alçant l’espasa, quan haurien d’haver-se pronunciat fa mesos”, critica.

Per a EUPV la construcció d’un magatzem de residus nuclears “és justament el contrari d’allò que hauria de promoure’s. Portem exigint el tancament de Cofrents des de fa anys i el Consell mai ha fet res al respecte. Reclamem un Pla Previ de Tancament de les Centrals, i no el contrari: estar permetent amb la instal•lació d’aquestos magatzems que les centrals es mantinguen en funcionament i s’allargue la seua vida útil”, afirma el diputat.

Torró recorda la perillositat del magatzem i que aquesta infraestructura sols beneficiarà a les companyies elèctriques “les quals obtindrien uns beneficis extraordinaris perquè les inversions en les centrals ja estan més que amortitzades”, manifesta.

Esquerra Unida ha fet una crida a la participació ciutadana en la concentració del pròxim dijous a les 19’30H davant de la Delegació de Govern, convocada per la Plataforma Tanquem Cofrents contra el magatzem a Zarra. “És necessari que una vegada més, els valencians i valencianes, com hem fet en diverses ocasions, iscam al carrer per mostrar la nostra oposició al magatzem, perquè sembla que tant el Consell com el Govern central han obviat la resposta dels ciutadans fins ara. I sóm els ciutadans als què han d’escoltar”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell