Esquerra Unida proposa la creació d’un comité d’experts i tècnics que estudien la regeneració de les zones afectades als incendis

Hem estat amb gent d'Esquerra Unida dels municipis afectats pels incendis (entre ells, l'acalde de Barxeta) i ens han explicat com van viure el foc. Les imatges que ens han tramès són realment impactants. També ens han contat les virtuts i les misèries de l'operatiu de prevenció i extinció. Lògicament les traslladarem (les misèries) a les Corts, per exigir-ne comptes

La coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Marga Sanz, el diputat autonòmic, Lluís Torró i la secretària de política municipal d’EUPV, Estefania Candel, s’han reunit aquesta vesprada en Barxeta, amb l’alcalde d’aquesta població i diversos regidors i dirigents d’EUPV dels municipis afectats pels incendis a la Vall d’Albaida, el Comtat, la Costera i la Safor-Valldigna, per estudiar i analitzar les pèrdues i conseqüències del foc i com encarar ara la regeneració. EUPV ha anunciat que presentarà una proposta en les Corts Valencianes per a que es cree un comité d’experts que valore quines serien les millors actuacions per reforestar la zona. “No ens valen les paraules i promeses de Camps. La reforestació ha d’estar molt ben planificada i no ser simplement una actuació mediàtica, com ens l’està presentant el president del Consell”.

Sanz ha explicat que el Consell “no pot ara tapar-ho tot amb promeses d’una reforestació idílica, totalment mediàtica. Des d’EUPV reclamem que siguen els tècnics en la matèria i els experts qui analitzen les superfícies cremades, els temps per a reforestar i els tipus de vegetació”.

Durant la reunió mantiguda per Esquerra Unida, la formació a més ha constatat els clars problemes de mancança de medis, de materials, i de personal en les brigades i en els bombers. “Tal i com ja hem anunciat, reclamarem al conseller de Governació, Serafín Castellano, explicacions al respecte”, avança, “per exemple de qüestions com per què arribaren més tard les brigades a l’incendi de Bocairent i de Barxeta o per què sols hi ha tres brigades nocturnes de guàrdia en la província”.

Esquerra Unida ha tornat a insistir en la necessitat d’una veritable política de prevenció “que actualment fa aigües per tots els racons. El foc s’apaga en hivern, no en estiu, i per això reclamem urgents plans de prevenció que el Consell ha de posar en marxa de manera immediata”, ha conclòs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell