Esquerra Unida reclama en les Corts l’elaboració de Plans de Mobilitat Sostenible

La necessitat de canviar radicalment els modes de transport cada vegada és més evident. Com també ho és l'escassa determinació amb que s'aborden aquestes polítiques per part de les institucions. Clar, cal canviar els patrons d'assentament en el territori i, a més, el lobby de la indústria automobilistica no està disposat a cedir ni un pam

NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres ha anunciat que presentarà una proposició no de llei, fent-la coincidir en el Dia de la Mobilitat, per a que el Consell elabore i impulse aquestos plans, on es contemplaran mesures que donen prioritat al vianant i al transport públic, de pacificació del trànsit i disuasòries del vehicle privat, així com la incorporació de la bicicleta com a medi de transport a les ciutats valencianes. “Aquest és l’únic futur possible i necessari per a satisfer el dret de la ciutadania a l’accesibilitat. I cal recordar que l’èxit o el fracàs del Dia sense Cotxes és el resultat de les polítiques de mobilitat dutes a terme tots els dies de l’any”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

La proposta d’EUPV reclamarà també que el Consell impulse i facilite els mitjans i assessorament per a que totes les ciutats del País Valencià compten amb un Pla Director de la Bicicleta, “així com elabore mesures d’estímul com són les millores en el transport públic, itineraris per a vianants i ciclistes, carris exclusius per aquestos o l’ampliació de les voreres”, explica Torró.

Segons descriu el diputat d’EUPV, enguany la Semana Europea de la Mobilitat, que porta com a lema Mobilitat i salut: mou-te amb inteligència i viu millor, “està saldant-se amb una sensación de fracàs en els ajuntaments del País Valencià, els quals han renunciat a tallar el trànsit als vehicles privats i a organitzar la mobilitat urbana, basant-se en el transport públic i en els vehicles sense motor. València, per exemple, ha escollit el diumenge per a celebrar un Dia sense cotxes, que estem segurs que sí els tindrà”, critica.

Esquerra Unida considera que la principal alternativa per a millorar l’habitabilitat urbana és reduir el trànsit de cotxes, “perquè, a més, cal recordar que la única forma d’aconseguir reduccions en els nivells de contaminació passa per l’elaboració i posada en pràctica de plans de millora de la qualitat de l’aire, tal i com marca la llei. Aquestos plans han de plantejar necessàriament restriccions en el principal causant de la mala qualitat de l’aire: el trànsit de cotxes”, afirma Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell