Esquerra Unida reclama explicacions al Consell sobre la fallida econòmica de Teatres de la Generalitat

Parlant hui amb un amic del món del teatre m'ha arribat a comentar que el millor que podríen fer es tirar la persiana, pagar els deutes i, d'ací a dos anys, començar de nou. Potser siga massa radical però la cosa està molt malament. Ahir ja vaig tindre ocasió de comentar-ho públicament a un col·loqui sobre els retalls a les bandes de música: la política general del Consell del PP fa aigües per totes bandes, però la política cultural ja ha naufragat estrepitosament

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha sol•licitat a la Conselleria de Cultura, la documentació sobre l’auditoria realitzada per la pròpia Generalitat, feta hui pública a la premsa i que alerta sobre la incapacitat de Teatres de continuar funcionant, amenaçada per una fallida econòmica com a conseqüència dels deutes i retalls. “Reclamem a la consellera que ens explique en les Corts Valencianes quina és la situació veritable de Teatres, perquè sembla que Gil-Lázaro no gestiona com hauria de fer-ho i la seua política de malbaratment dels recursos per un costat i de retalls injustificats per altres, està ara passant una factura gravíssima que pot suposar la desparició de l’organisme teatral”.

Torró ha qualificat enguany “com l’annus horribilis de la política teatral valenciana, per diversos motius: per inexistent, perquè la Direcció de Teatres de la Generitat ha estat incapaç de seure amb els interlocutors que calen, i perquè la directora ha demostrat la seua ineficàcia per a gestionar i atendre els problemes de les arts escèniques”.

Esquerra Unida reclama a Miró “explicacions amples sobre aquesta auditoria, així com que ens entregue tota la documentació al respecte. A més, per les dades que ja coneixem, la consellera haurà de prendre accions perquè la situació econòmica de Teatres és més que delicada”, afirma Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell