Unida acusa a la Conselleria de “no atendre” els danys produïts pel granissol al Vinalopó

L'agricultura és el sector amb més problemes. Des del meu punt de vista, la seua situació és tan delicada que es troba quasi en risc de desaparició. Damunt, com podeu llegir més avall, l'administració no es preocupa ni dels sectors ni de les comarques amb especialitzacíons més destacades

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres presentà fa mesos una bateria de preguntes adreçades a Maritina Hernández, per conèixer l’informe de valoració de les pèrdues i danys produits en el raïm de taula, provocats pel granissol caigut el passat mes de maig en el Vinalopó. “De totes les preguntes que li hem formulat, la consellera ha contestat, com sempre, amb qüestions generals, sense entrar en detall i sense explicar-nos com pensa el Consell actuar respecte el fet que aquestos danys no afecten sols al sector agrari, sinó també a la indústria auxiliar, la qual pateix la pèrdua de llocs de treball”, explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Torró recorda que el granissol va produir entre un 20 i un 40%, de pèrdues en el raïm de taula del Vinalopó i afectà també a les vinyes. “La resposta de la consellera a la pregunta d’EUPV de si pensava promulgar un decret de mesures urgents per pal·liar les conseqüències dels danys ocasionats al sector agrari general, segueix en l’aire, com tampoc ens ha contestat a quines ajudes pensa atorgar, tenint en compte que les pèrdues no sols afecten al sector agrari, sinò també a la indústria auxiliar lligada a aquest”.

Per a Esquerra Unida, “resulta vergonyòs que quatre mesos després, la conselleria, tal i com assegura Hernández en la seua resposta, encara estiga realitzant estudis sobre si els danys van més enllà, i la resolucií d’ajudes encara estiga pendent”, critica.

Torró reclama a la consellera “celeritat i que atenga les necessitats d’aquesta comarca, considerant de manera ampla les conseqüències d’aquestos danys”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell