Esquerra Unida afirma que el Projecte de Llei de Protecció Civil i Gestió d’Emergències “hauria de venir amb una legislació prèvia actualitzada”

Més cortines de fum. En compte de resoldre el gravíssim i creixent problema dels serveis d'emergències (especialment el dels bombers i el de les brigades rurals), en compte d'invertir en prevenció i formació només es preocupen de privatitzar i fer clientelisme. Aquest país s'ofega!

NOTA DE PREMSA


El grup parlamentari d’esquerres ha presentat fins a 59 esmenes, una d’elles a la totalitat, a aquest projecte de llei que serà debatut demà en la sessió plenària de Les Corts Valencianes. “Aquestes esmenes exposen que seria necessari desenvolupar la competència assumida en matèria d’emergències i protecció civil en l’Estatut, o en tot cas, prèviament caldria fer una llei que actualitzara l’anterior legislació per tal de fixar abans les competències, serveis i paràmetres d’actuació dels bombers”, explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Esquerra Unida considera que són aquestos bombers “l’eix fonamental de la prevenció i l’autoprotecció en emergències civils, com aquest mateix projecte recorda”.

La formació d’esquerres no comparteix l’oportunitat en aquest moment de desenvolupar com a llei el contingut d’aquest projecte. “Sense una legislació de bombers prèvia, el present projecte de llei per marcar competències queda indefinit en massa aspectes i pot semblar, legítimament, un intent d’emboirar les mancances evidenciades en la política del Consell quant a prevenció d’incendis, anti-incendis i protecció civil, mancances que ara per ara són més conceptuals i pressupostàries que tot allò que puga resoldre aquest projecte de llei”, critica Torró.

Pregunta sobre el deute als bombers
D’altra banda, Esquerra Unida preguntarà demà per la vesprada al conseller de Governació, Serafín Castellano, sobre l’elevat deute del Consell amb els consorcis provincials de bombers, així com les dificultats laborals que pateix aquest col•lectiu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià