Esquerra Unida es felicita per la rectificació de Cultura respecte a la gestió privada del Teatre Principal

Per fi hem aconseguit una rectificació per part de la Conselleria de Cultura! Acaben de desautoritzar la intenció de la Gil-Lázaro de privatitzar parcialment la gestió del Teatre Principal de València. Tant de bó fóra el primer pas d'un viratge en la política d'arts escèniques per part del Consell. Tot un èxit de la premsa, els professionals i empreses del sector. Un èxit al que crec que modestament hem contribuït

NOTA DE PREMSA

Torró: “La conselleria s’ha de replantejar de cap a peus la gestió de Teatres de la Generalitat”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que la Conselleria de Cultura rectifique la pretensió de Teatres de la Generalitat de deixar durant uns mesos la gestió del Principal en mans d’una empresa privada. ”És una gratíssima notícia i una desautorització en tota regla a la Directora General de Teatres per part de la consellera Miró. Un triomf cabdal de la pressió mediàtica i de l’esforç que hem fet des d’EUPV en la denúncia d’aquest intent descabellat”, ha afirmat.

Torró ha indicat que la decisió de fer “marxa enrere en la privatització parcial del Teatre Principal en mans de l’empresa ARTeria és un rectificació assenyada d’una actuació que hauria suposat un colp mortal a la funció que ha de jugar Teatres de la Generalitat. Ens sentim alleujats que la pressió mediàtica i la pressió política feta des d’EUPV haja arribat a bon port; en uns temps tan dolents per a les arts escèniques valencianes hem de felicitar-nos per aquesta notícia”, afirma el diputat d’esquerres.

EUPV entén que la marxa enrere no s’ha de quedar ací. Per a la formació d’esquerres és necessari que la Conselleria es replantege de cap a peus la gestió de Teatres de la Generalitat. “És urgent que aquest organisme deixe de fer la competència als teatres privats. La Conselleria de Cultura ha de canviar la dolentíssima gestió de l’ens públic”, afirma Torró.

El diputat ha acabat assenyalant que “no sols Teatres ha de programar al Principal sinó que ho ha de fer canviant els criteris i adequant-se a allò que té encomanat per llei: promocionar un teatre de qualitat, valencià i en valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià