Esquerra Unida exigeix explicacions a Miró sobre la cessió del Teatre Principal a la SGAE

Entre el menyspreu que els suscita la cultura en general i la valenciana en particular, l'interés per controlar tot allò que els puga ser útil electoralment, l'interés encara major de generar negocis privats amb diners públics (i fer clientelisme, de pas) i, finalment, l'enorme deute que generen les despeses supèrflues, no és d'estranyar el que fan. La privatització (parcial, de moment) de la gestió Teatre Principal de València és una bona mostra. Ja ho denunciem a les Corts i als mitjans, però és evident que amb això no hi haurà prou...

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha anunciat que el seu grup parlamentari preguntarà a la consellera de Cultura, Trini Miró, en Les Corts Valencianes sobre la cessió del Teatre Principal durant dos mesos a una fundació privada que promou la SGAE. “La consellera haurà d’explicar-nos els motius pels quals va a produir-se aquesta cessió i si la conselleria ha valorat les conseqüències que pot tenir aquesta acció, les quals ens preocupen perquè no creem que es tracte d’una mesura esporàdica”.

Torró ha assenyalat que Miró, “entre les moltes preguntes que haurà de respondre, està la de quin procés s’ha seguit per a la cessió del teatre, perquè ens temem que no ha existit cap concurs públic previ, i aquesta empresa, dependent de la SGAE, s’ha fet amb la cessió de manera directa”, subratlla.

Esquerra Unida ja ha alertat, a més, que la cessió del teatre a la SGAE és “summament perillosa, encara que siga per a dos mesos, perquè suposa l’obertura cap a una privatització que tindria unes conseqüències nefastes per a les arts escèniques valencianes, no sols perquè desapareixeria un teatre públic emblemàtic, com és el Principal, sinó que també ho faria la seua funció, hui ja retallada, de fomentar les produccions pròpies i en valencià”, apunta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell