Esquerra Unida reclama la declaració de la Serra d’Escalona com a Parc Natural

"Escalona és, probablement, una de les serres menys conegudes, però també un dels espais naturals més interessants i sorprenents de les nostres comarques". No ho afirme jo, les paraules eixen de l'autoritzada veu de l'amic Nebot (podeu llegir la corresponent entrada al seu magnífic blog). Un espai natural amenaçat per trobar-se al bell mig d'una de les àrees més agredides de tot el país. La Conselleria no sols retarda incomprensiblement la declaració de Parc Natural (fins el punt de desprotegir la zona en haver caducat les mesures preventives transitòries) sinó que també pretén retallar injustificadament la zona protegida. De nou es volen imposar els interessos particulars per damunt dels col·lectius. Ho aconseguiran? No serà sense que nosaltres s'hi oposem!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, defensarà demà en la comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes, una proposició no de llei en la què demanarà aquesta declaració amb caràcter d'urgència. “Fins ara la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge ha estat retardant aquesta declaració plegant-se als interessos urbanístics que amenacen l'entorn”. Esquerra Unida reclama, a més que s’aprove també el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del paratge”.

Torró critica que aquesta declaració hauria d’haver sigut una realitat des del passat setembre de 2009, “però la conselleria ha estat columpiant-se fins ara, fent cas omís al període de tres anys que ella va mateixa va imposar i que ja està extingit. A hores d’ara, no sols no s’ha protegit Escalona, com era preceptiu, sinó que, a més, la conselleria evita contínuament pronunciar-se al respecte i no ofereix cap data alternativa per a l’aprovació. Simplement s’ha limitat a constatar les qualificacions de lloc d’interès comunitari (LIC) i la zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) que posseeix el conjunt”, descriu.

EUPV considera que el silenci del conseller i de la conselleria al respecte “ens fa sospitar de la existència d’interessos urbanístics en la zona que impedeixen aquesta declaració. Ens consta que fa anys que aquestos interessos exerceixen fortes pressions sobre aquest espai natural en els tres termes municipals que comparteixen terrenys (Oriola, Sant Miquel de les Salines i el Pilar de la Foradada)”, denuncia Torró.

La formació d’esquerres demana, a més, que la declaració de Parc Natural atenga les al•legacions que han presentat els col•lectius conservacionistes del paratge.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell