EU presentarà al·legacions contra un Pla Parcial Anibits-Margequivir de Callosa d'En Sarrià

Les agressions urbanístiques al medi ambient han minvat arran de la crisi de la rajola, però no han desaparegut. Encara hi ha ajuntaments que continuen aprovant planejaments i actuacions demencials. Ara li toca el torn al de Callosa d'En Sarrià, afectant la Bèrnia!


NOTÍCIA APAREGUDA A CALLOSA DIGITAL

EU presentarà al·legacions i traslladarà iniciatives a les Corts Valencianes i a la Comissió Europea contra la brutal agressió que per a la Serra de Bèrnia suposaria l’aprovació del pla parcial Anibits-Margequivir. En les al·legacions la formació d’esquerres demanarà que no s’aprove el pla per afectar a quasi un milió i mig de metres quadrats de sòl forestal de la Serra de Bèrnia protegits com a LIC i com a ZEPA per la Unió Europea i per afavorir un model d’urbanisme dispers. El membre de l’àrea de medi ambient i territori d’Esquerra Unida, Miguel Ángel Pavón, va anunciar que la formació d’esquerres presentarà al·legacions davant l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià contra el pla parcial del sector 14 Anibits-Margequivir, així com als seus estudis d’integració paisatgística i d’afecció a la xarxa natura 2000.

EU també traslladarà iniciatives a les Corts Valencianes i a la Comissió Europea a través dels seus diputats Lluís Torró i Willy Meyer contra la brutal agressió que per a una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques dels Marines, la Serra de Bèrnia, suposaria l’aprovació d’un pla parcial que destruiria quasi un milió i mig de metres quadrats de terrenys forestals de gran pendent de la serra protegits per la Unió Europea com a Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). La formació d’esquerres denúncia que els moviments de terres i la construcció de més de 2.000 habitatges i un macrocamp de golf de 600.000 metres quadrats tindran un impacte ambiental i paisatgístic brutal sobre la vessant sud de la Serra de Bèrnia en terme de Callosa d’en Sarrià, pretenent estendre al terme de Callosa d’en Sarrià el model d’urbanitzacions que han ocupat i destruït part de la serra com Altea Hills.

El membre de l’àrea de medi ambient i territori de EUPV, Miguel Ángel Pavón, ha denunciat també el model d’urbanisme dispers en el qual s’emmarca el pla parcial que es pretén aprovar, en tractar-se d’una urbanització molt allunyada del casc urbà de Callosa (limita amb el terme d’Altea) que a més suposa una gravíssima agressió a la Serra de Bèrnia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell