Lluís Torró (EU): “Els pressupostos de 2011 agreujaran encara més la situació de crisi”

Els pressupostos de la Generalitat són infumables. El més greu de tot és que continuen amb una política de perdonar-los impostos als rics. Les seues rebaixes fiscals només beneficien a una exigüa minoria (la mateixa que es beneficia, a grans trets, de la resta de les seues polítiques antisocials). La factura la paguen directament els funcionaris i empleats públics (gràcies a Zapatero), les inversions i, particularment, els serveis públics. Ja podeu imaginar el resultat: empitjorarà la situació econòmica i es deterioraran i es privatitzaran encara més els serveis públics

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV afirma que els comptes autonòmics “són contraris al que caldria esperar en una època de crisi, perquè renuncien a la creació d'ocupació –sols estan anunciats per Camps els escassísims 5.400 llocs de treball- i estan absolutament condicionats per l’endeutament i per una política fiscal regressiva”.

Per a Esquerra Unida, aquest pressupost “no contribuirà al redreçament de l’economia i empitjorarà el benestar socials dels ciutadans, especialment el dels més desfavorits i les anomenades classes mitjanes”. Torró explica que sense les deduccions fiscals “el pressupost disposaria de 887 milions d’euros més que l’any passat, és a dir, un increment del 5’3%. A més, la despesa corrent només disminueix un 3’3% quan el capítol fonamental d'aquesta despesa, que són els salaris, cauen un 6%. I altre punt són les inversions que disminueixen un 11’9%", afegeix.

Torró considera “vital diverses propostes fiscals que són aplicables a l'àmbit autonòmic: d’un costat, l’increment de la tributació als trams superiors de les rendes de l'IRPF, i d’altre la introducció d'una fiscalitat ecològica, és a dir, que qui contamina, pague”.

A més, Esquerra Unida proposa que complementàriament caldria racionalitzar la despesa, “per exemple, disminuint els alts càrrecs; reduint empreses i fundacions; eliminant externalitzacions que substitueixen el treball de funcionaris (el qual suposa un sobrecost del 30%) i controlant els sobrecostos de les obres públiques amb canvis que introduisquen transparència, objectivitat en les contractacions públiques”, explica el diputat d’esquerres.

Pel que fa a les mesures tributàries, la formació d’esquerres planteja una major racionalització en la despesa, “per a evitar així la caiguda del salari dels funcionaris, propiciar l'augment de les inversions orientades a despesa social -escoles, hospitals, residències, etc.-, garantir més ocupació estable i de qualitat, incrementar l’oferta de treball públic o incidir de manera real en l'activitat econòmica, la qual estaria estimulada per la demanda a través de despesa pública.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell