Lluís Torró (EU): “La política de retalls del Consell deixa sota mínims la investigació científica”

No decidiran suspendre la Fórmula 1, no. Ni la Volvo o l'America's Cup. Però en benestar social, cultura, ensenyament o recerca no els hi dol gens ficar la tisora

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’EUPV a les Corts Valencianes reclama la compareixença del conseller de Sanitat, Manuel Cervera, perquè explique la reducció del pressupost del Centre d’Investigació Príncep Felip. “La mesura sembla estar realitzada in extremis per intentar frenar el desgavell econòmic de les arques públiques i, com sempre, afecta a qüestions tan importants com és la investigació científica, la qual està clar que no és prioritària en la gestió del PP”.

Esquerra Unida ja demanà fa mesos en les Corts Valencianes sense èxit la compareixença del director del centre Príncep Felip, “perquè ens explicara els comiats que estaven produint-se, i que segueixen donant-se al centre, així com la llarga llista de fets pocs clars com eren el tancament de laboratoris, els canvis en la direcció, etc. Tanmateix el PP es negà a tramitar aquesta compareixença i ens pregunten quin són els motius pels quals evita donar qualsevol explicació al respecte de la situació d’aquest centre i si ha d’amagar alguna cosa”, qüestiona Torró.

El diputat d’esquerres entén que els treballadors i treballadores del centre “mereixen explicacions del conseller. Són massa mesos patint comiats i retalls econòmics sense respostes, amb les conseqüències que això provoca en els seus treballs”.

Torró afegeix: “mentre açò passa, la Conselleria es dedica a la pantomima i a signar acords de cara a la galeria, com és el cas del de la Fundació per a la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), impulsada per la pròpia conselleria de Sanitat, i el Centre d’Investigació Príncep Felip. Més val que abans d’aquestos acords, també necessaris, la Conselleria se centrara en mantenir els recursos econòmics i gestionar com toca un pressupost que ja de per sí és estret. D’altra manera el que fa és fer perillar la investigació científica al País Valencià”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià