Lluís Torró (EU): “Sobre el PP recau ja íntegrament la desprotecció de la Serra d’Escalona”

A les Corts se'n veuen de tots els colors. Però reconec que el que he escoltat aquest matí m'ha deixat sec. De totes les excuses que esperava que els del PP em donaren per explicar el retard en l'aprovació del Parc Natural d'Escalona, l´última era l'econòmica. Resulta palmari que entre les seues prioritats no s'hi troba, en absolut, la protecció dels espais naturals. Així doncs, els qui creguen hauran de resar perquè no es carreguen definitivament el darrer racó natural meravellós del sud del país. Sembla que pensen servir Escalona als especuladors!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha lamentat que el Partit Popular haja votat en contra aquest matí en la comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes d’una proposició no de llei en la què el grup d’esquerres reclamava la declaració de Parc Natural d’aquesta serra amb caràcter d'urgència. “La justificació de la diputada del PP, Elisa Díaz, ha estat vergonyosa, la qual ha arribat a afirmar que hi ha altres prioritats per a la despesa pública. Això demostra excuses i el poc interès del PP pel nostre patrimoni mediamental i com es plega clarament als interessos urbanístics en la zona”.

Torró ha denunciat durant la seua intervenció a la comissió que la protecció amb la què compta ara la serra, mitjançant les figures de lloc d’interès comunitari (LIC) i zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA), és totalment insuficient, “tal i com proven les actuals obres de urbanització del sector PAU 21 de Oriola dins de la ZEPA de Escalona. Per tant la seua situació i el que puga passar serà responsabilitat total d’aquest govern. El més greu és que el PP parle de la mancança de diners per a protegir el paratge, quan aquesta declaració necessita pocs recursos per a dur-se endavant”, explica.

Esquerra Unida afirma: “està més clar que el PP no vol aprovar aquesta declaració, i per això porta més de tres anys evitant-la i incomplint els seus propis terminis que s’havia fixat. Sospitem que els interessos urbanístics a Oriola, San Miguel de Salinas i Pilar de la Foradada són els que estan pesant molt més que la declaració de Parc Natural i l’aprovació del Pla de Ordenació dels Recurs Naturals (PORN) de aquest singular espai natural. Això ens ompli d’indignació”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell