Esquerra Unida acusa al PP de pretendre “convertir Alacant en l’abocador del País Valencià”

Cotino parla de solidaritat interterritorial i proximitat per justificar el traslladament de la brossa des de les comarques del N fins Xixona. Proximitat? Què ens pren per imbècils, als ciutadans? Que ningú no s'equivoque no es tracta de mala gestió (tot i que alguna cosa d'açò també hi ha). Es tracta d'una acció conscient per generar un problema majúscul per justificar la incineració. Aquesta alternativa requereix de quantitats ingents de residus per a ser rendible, ergo... dues més dues, quatre (tota la vida). A més d'empudegar l'aire i fotre'ns la salut per fer un negoci espectacular per als amics (o directament a les butxaques de la pròpia família, a través de Sedesa, per exemple), no resoldrà els problemes d'abocaments. Ens haurien d'explicar com pensen tractar i on han d'anar a parar les cendres...

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que el trasllat del fem de Castelló a Xixona “és part de l’estratègia clara del PP de crear un autèntic caos en la gestió dels residus. L’incompliment del Pla Integral de Residus de 1997, la incompetència, i l’acumulació deliberada de fem són proves més que evidents del camí que ha agafat el PP, el d’incloure al nou PIR, que encara no està ni aprovat, la incineració dels residus com un autèntic negoci”, critica.

Torró recorda que per a que la incineració puga ser efectiva “es necessiten grans quantitats de residus, i el PP està actualment generant un caos en les plantes existents, al sud del País Valencià, les quals funcionen més com abocadors que com a plantes de tractament, perquè el ritme que tenen els impedeix fer la funció de haurien de fer”, explica.

El diputat d’esquerres detalla que la incineració, “la qual estem segurs que serà privatitzada, no resoldrà els problemes dels abocadors, i ens preocupa a més els problemes de salut que podria generar la crema de residus”, adverteix.

Torró afegeix: “La Conselleria no promou polítiques per a reduir la producció de residus i no s’ha avançat res en la recollida selectiva en origen de la matèria orgánica, dos apostes básicas que des d’EUPV defensem per aconseguir una gestió sostenible i responsable dels residus. El PP simplement pretén convertir Alacant en l’abocador del País Valencià”.

Esquerra Unida lamenta que el PP a més “utilitze termes com solidaritat interterritorial o proximitat, per a justificar el trasllat de fem de poblacions com Castelló fins a altres com Xixona. El conseller Cotino insulta a la intel·ligència i especialment a la dels ciutadans i ciutadanes de les localitats afectades. “No sabem si Cotino no s’assabenta, té dificultats en geografia, o es burla de nosaltres”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell